Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Χωριάτικο φύλλο


Έχετε ποτέ δοκιμάσει να φτιάξετε το δικό σας φύλλο;
Τώρα είναι η ευκαιρία με τη συνταγή που θα σας δώσω. Είναι εύκολη και γρήγορη.
Σε ένα λεκανάκι βάζετε ένα κιλό αλεύρι και κάνετε το ανακατεύετε με μία κουταλιά μπέϊκιν πάουντερ. Κάνετε μία γούβα στο κέντρο και ρίχνετε ένα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι αλάτι και 1 ποτήρι χλιαρό νερό.
Ζυμώνετε τα υλικά να γίνει μια ζύμη κανονική. Αν βγει μαλακή προσθέτετε αλεύρι, αν βγει σκληρή προσθέτετε νερό.
Αφήνετε τη ζύμη να μείνει για 30΄λεπτά και στη συνέχεια την ανοίγετε σε φύλλο λεπτό, πασπαλίζοντας με αλεύρι για να μην σας κολλήσει.
Ένα μικρό μυστικό για να κάνει τη ζύμη σας ακόμα καλύτερη είναι να την αφήσετε μία μέρα στο ψυγείο και να την χρησιμοποιήσετε την επομένη.

Το φύλλο αυτό είναι κατάλληλο για πίτες και για γλυκά παραδοσιακά με αμύγδαλα και καρύδια.

Στο internet μπορείτε να βρείτε πολλές διαφορετικές συνταγές ψάχνοντας στις μηχανές αναζήτησης για φύλλο.
Η συγκεκριμένη είναι παραδοσιακή συνταγή από το χωριό της γιαγιάς.
Με αυτήν έφτιαχνε τις παραδοσιακές της δίπλες στο ταψί με καρύδια και μέλι.

Καλή αρχή στην προσπάθειά σας και καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου