Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Πένες πολύχρωμες σουφλέ


Την προηγούμενη βδομάδα «πεταχτήκαμε» με τον φίλο μου τον Τάσο στην Ιταλία με το αυτοκίνητό του τη νέα BMW X6 M.
 Καταπληκτικό και άνετο αυτοκίνητο για ταξίδι τόσων πολλών χιλιομέτρων. Στη διαδρομή μου δόθηκε η ευκαιρία να το οδηγήσω για τη μισή σχεδόν απόσταση. Η εμπειρία ήταν μοναδική, αξίζει τα λεφτά του, για όσους βέβαια έχουν να τα διαθέσουν.
Στη Νάπολη όπου ήταν και η πρώτη μας στάση, καθίσαμε σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο με ζυμαρικά μαγειρεμένα σε όποια μορφή μπορείτε να φανταστείτε, και πίτσες φυσικά.
Εμείς βέβαια προτιμήσαμε να δοκιμάσουμε ένα πολύχρωμο σουφλέ με πένες το οποίο μας κέντρισε το ενδιαφέρον.
Πολύ ωραία γεύση, όχι βαρύ και με την ιδανική του υγρασία.
Ήταν λοιπόν φτιαγμένο από πολύχρωμες πένες, πιθανόν χειροποίητες, κομματάκια ζαμπόν πολύ καλής ποιότητας, μπέϊκον μακρόστενες λωρίδες, τυρί παρμεζάνα λιωμένη, και κρέμα γάλακτος. Επειδή ήταν ελαφρώς καυτερό πιθανολογώ ότι είχε ψιλοκομμένη μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά, την οποία συνηθίζουν οι Ιταλοί να χρησιμοποιούν στα φαγητά τους, και διακρινόταν ανάμεσα στις πένες.
Όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα επιχείρησα να φτιάξω το σουφλέ και το αποτέλεσμα ήταν αντάξιο των προσδοκιών μου.

Σας δίνω τη συνταγή για να δοκιμάσετε και εσείς να την φτιάξετε.
Μισοβράζετε ένα πακέτο πένες πολύχρωμες, τις σουρώνετε και τις αδειάζετε σε πυρέξ ταψί. Έχετε κόψει 10 φέτες χοντρές ζαμπόν σε μικρά τετραγωνάκια και το ανακατεύετε με τις πένες.
Στρώνετε στην επιφάνεια το μπέϊκον λωρίδες μέχρι να καλυφθεί το πυρέξ. Ρίχνεται πάνω από το μπέϊκον τυρί παρμεζάνα μέχρι να καλυφθεί (περίπου 300 γραμμάρια). Τέλος αδειάζετε στο πυρέξ να πάει παντού 500ml κρέμα γάλακτος, και αν θέλετε και 1 ποτήρι γάλα εβαπορέ. Στην δική σας προτίμηση είναι αν θα ψιλοκόψετε καυτερή φρέσκια πιπεριά.
Ψήνετε το σουφλέ στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσει.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου