Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Καλοκαιρινή δροσερή τούρτα!


Ονομασία για το γλυκό που θα σας δώσω δε γνωρίζω γιατί είναι έμπνευση της στιγμής.
Είναι ένα πολύ δροσιστικό και απολαυστικό γλυκό με λίγες θερμίδες σε σχέση με τα υπόλοιπα.  Μπορείτε να το ονομάσετε καλοκαιρινή τούρτα με ελάχιστα λιπαρά.
Εγώ πάντως το έχω ονομάσει τούρτα casino royal.
Είναι πολύ εύκολη συνταγή και έτσι μπορεί να τη φτιάξει κανείς χωρίς να έχει ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής.
Θα χρειαστείτε ψωμί του τοστ, φρέσκο γάλα, 3 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου Γιώτη, 4 φακελάκια ζελέ σκόνη, 2 κονσέρβες κομπόστα ροδάκινο.
Σε ένα σκεύος παραλληλόγραμμο, ταψί, πλαστικό δοχείο, ή ταπερ, μεσαίο μέγεθος, τοποθετείτε στον πάτο του τις φέτες του τοστ, σε μία στρώση, να καλύπτουν όλη την επιφάνεια. Σε όσα σημεία μένει κενό το καλύπτετε με αντίστοιχα κομμάτια από το ψωμί του τοστ.
Αφού τελειώσει το στρώσιμο του τοστ, το περιχύνουμε με το σιρόπι από την κονσέρβα ροδάκινο που έχουμε πάρει. Ρίχνουμε τόσο σιρόπι ώστε να μουσκέψει το ψωμί ελαφρώς και όχι να πλημμυρήσει με το σιρόπι.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Στη συνέχεια με τα τρία φακελάκια κρέμα Γιώτης άνθος αραβοσίτου, φτιάχνουμε την κρέμα με το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρει το φακελάκι.
Αδειάζουμε την κρέμα στο δοχείο μας, πάνω από το ψωμί του τοστ, σιγά-σιγά ώστε να μην ανακατευτεί με το ψωμί και ανέβει στην επιφάνεια.
Το βάζουμε πάλι στο ψυγείο αφού πρώτα το αφήσουμε να κρυώσει η κρέμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο 4 ώρες.
Κατόπιν φτιάχνουμε τέσσερα φακελάκια ζελέ με γεύση της αρεσκείας μας (ο καλύτερος συνδυασμός είναι φράουλα ή κεράσι).
Το κάθε πακέτο ζελέ έχει μέσα δύο φακελάκια, άρα θα χρειαστείτε δύο πακέτα. Το ζελέ το φτιάχνεται όπως αναφέρουν οι οδηγίες στο κουτί του.
Έχουμε βγάλει το γλυκό από το ψυγείο και έχουμε τοποθετήσει επάνω στην κρέμα την κομπόστα ροδάκινο σε κομματάκια ή ολόκληρα τα μισά μέρη του ροδάκινου.
Τέλος ρίχνουμε το ζελέ από την κατσαρόλα επάνω στην κρέμα και στα κομμάτια του ροδάκινου, με προσοχή, μέχρι να τα καλύψει.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε άλλες τέσσερις ώρες να παγώσει και να πήξει το ζελέ.
Σερβίρεται σε τετράγωνα κομμάτια, με γαρνίρισμα σαντιγί αν θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου