Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Γαρίδες Σαγανάκι


Παραλία, ουζερί, μόλις έχω τελειώσει το απογευματινό μπάνιο και έχω κάτσει με την παρέα μου να απολαύσω τους μεζέδες που προσφέρει  το μεζεδοπωλείο της περιοχής.
Ψαράκι ψιλό, χταποδάκι στα κάρβουνα, σαλάτα χωριάτικη, πιπεριές τηγανιτές, καλαμαράκια  και όλα τα υπόλοιπα σχετικά είδη μαζί με καραφάκι ούζο, έχουν γεμίσει το τραπέζι.
Ο SEO Master της παρέας, ο φίλος μας ο Γιώργος είχε την καταπληκτική ιδέα να παραγγείλει γαρίδες σαγανάκι.
Συμφωνήσαμε όλοι στην ιδέα του και είπαμε να γευτούμε αυτή την επιλογή.
Δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν μέτριο, λίαν επιεικώς.
Προς αποζημίωση της κακής γεύσης, που πήραμε όλοι στην παρέα από το συγκεκριμένο μεζέ, αποφάσισα να τους καλέσω την επόμενη μέρα στο σπίτι μου, και να τους μαγειρέψω την δική μου συνταγή για γαρίδες σαγανάκι.
Έμειναν όλοι ενθουσιασμένοι με τη συνταγή αυτή.
Μπορείτε και εσείς να την φτιάξετε εύκολα και γρήγορα.
Το μόνο που πρέπει να προσέξετε, για να έχετε το επιθυμητό καταπληκτικό αποτέλεσμα, είναι να αγοράσετε φρέσκες γαρίδες, οι κατεψυγμένες καλής ποιότητας.
Το μέγεθος της γαρίδας δεν παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της συνταγής. Προτιμήστε καλλίτερα μεσαίο μέγεθος .
Θα χρειαστείτε ένα τηγάνι μεγάλο μέγεθος, 1 κιλό γαρίδες, ½ φλυτζάνι λάδι, 1 φλυτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, περίπου μισό κιλό φέτα, 1 φλυτζανάκι του καφέ ούζο, ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα.
Βάζετε στο τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί αρκετά, όχι να βγάζει καπνό. Ρίχνεται μέσα τις γαρίδες, τόση ποσότητα ώστε να γεμίσει μια στρώση, και τις τσιγαρίζετε να αλλάξουν χρώμα.
Στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό της ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και τις αφήνετε 15 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Κατόπιν με τα χέρια διαλύετε τη φέτα σε κομμάτια και τη ρίχνετε στο τηγάνι. Το αφήνετε 2 λεπτά και ανακατεύετε κουνώντας το τηγάνι.
Τέλος ρίχνετε το ούζο και σβήνετε το μάτι. Το αφήνετε πάνω στο μάτι για 5 λεπτά, και μετά σερβίρετε πασπαλίζοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Φυσικά οι γαρίδες σαγανάκι πρέπει να συνοδεύονται και από την ανάλογη παρέα σε μέρος με καταπληκτική θέα για τις απολαύσετε ακόμα πιο πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου