Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Κολοκυθοκεφτέδες


Τη συνταγή αυτή την πήρα από μία ταβέρνα που είχαμε πάει για φαγητό στις διακοπές.
Είναι, μέχρι τώρα, οι καλύτεροι κολοκυθοκεφτέδες που έχω φάει σε μαγαζί.
Ευτυχώς ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, ο κύριος Σπύρος, δεν είχε κανένα πρόβλημα να μου δώσει τη συνταγή.
Έτσι και εγώ για να τον ευχαριστήσω του υποσχέθηκα να τον επισκεφτούμε για φαγητό με την παρέα μου, όταν ξανακατέβουμε στο casino.
Σας δίνω λοιπόν τη συνταγή, ώστε να γευτείτε και εσείς την υπέροχη αυτή λιχουδιά.
Θα χρειαστείτε:
6, μεσαία σε μέγεθος, κολοκύθια φρέσκα.
3 αυγά
200 γραμμάρια τυρί φέτα
250 γραμμάρια τυρί τριμμένο (παρμεζάνα)
Φρυγανιά τριμμένη (όσο χρειαστεί)
½ φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο.
Αλάτι, πιπέρι.
Αλεύρι για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση:
Πλένετε τα κολοκύθια και τα τρίβετε στον τρίφτη, στις ψιλές τρύπες, να βγαίνουν ψιλοκομμένα σαν φιδές.
Τα αλατίζετε και τα αφήνετε λίγο να βγάλουν τα υγρά τους περίπου 20 λεπτά.
Στη συνέχεια τα στύβετε και τα βάζετε σε λεκανίτσα. Ρίχνετε μέσα τα αυγά, τη φέτα τριμμένη με τα δάκτυλα, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, το δυόσμο, και το πιπέρι.
Ανακατεύετε τα υλικά να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα. Προσθέτετε φρυγανιά τριμμένη στο μίγμα ώστε να μην έχει υγρά και να μπορεί να ζυμωθεί σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια.
Η επιτυχία στους κολοκυθοκεφτέδες εξαρτάτε από την υφή του μίγματος. Δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό, ούτε να διαλύεται όταν το ρίξουμε στο λάδι.
Βάζουμε σε μία φριτέζα ή σε κατσαρόλα αρκετό λάδι, ελαιόλαδο, και το ζεσταίνουμε να κάψει.  Πριν βγάλει καπνό, ρίχνουμε μέσα τα μπαλάκια ελαφρώς αλευρωμένα.  Τα ψήνουμε να ροδίσουν αρκετά.
Προσοχή να μην μαυρίσουν.
Τα βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.

Τρώγονται ζεστά ή κρύα.

Kαλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου