Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Κουλουράκια Ντόνατς


Για 80 κουλουράκια θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα, 16 κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη, 2 ½ κουταλιές σούπας κοφτές βούτυρο γάλακτος, 16 κουταλιές της σούπας κοφτές γάλα, περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα σκόνη, στη μύτη του κουταλιού του γλυκού μοσχοκάρυδο, στη μύτη του κουταλιού του γλυκού αλάτι, 4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέϊκιν πάουντερ, 3 αυγά.
Για το πασπάλισμα: 320 γραμ. ζάχαρη άχνη, 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα.
Εκτέλεση χτυπάτε το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει πολύ καλά. Εν τω μεταξύ σε άλλο σκεύος χτυπάτε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αδειάζετε στο βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το γάλα και λίγο-λίγο το αλεύρι, στο οποίο έχετε ανακατέψει την πάουντερ, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Ζυμώνετε το μείγμα να γίνει μια ζύμη κανονική.
Την ανοίγετε σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και με φορμάκι ή ποτήρι κόβετε στρογγυλούς δίσκους.
Κατόπιν με μικρότερο φορμάκι ή ποτήρι κόβετε ένα στρογγυλό κομματάκι ζύμης στο κέντρο του δίσκου, ώστε να σχηματιστεί κύκλος.
Βάζετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει και ρίχνετε τους κύκλους να γεμίσουν μια στρώση. Αμέσως φουσκώνουν και παίρνουν το σχήμα ενός κανονικού κουλουριού. Τους γυρίζετε με δύο πηρούνια χωρίς να τους τρυπήσετε και προσέχετε να μην καούν. Όταν ρίξετε τους τελευταίους στο τηγάνι, σβήνετε το μάτι και τους αφήνετε να ψηθούν με την θερμότητα που έχει ήδη αποκτήσει το μάτι της ηλεκτρικής και ο πάτος του τηγανιού.
Έτσι κάνετε και οικονομία στο ρεύμα.
Τους τοποθετείτε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με άφθονη άχνη ζάχαρη και κανέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου