Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο


Τώρα που κρύωσε κάπως ο καιρός, είναι η κατάλληλη στιγμή να σας δώσω συνταγή για γιουβαρλάκια με αυγολέμονο.

Για 4-5 άτομα, τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
640 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
½ φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
½ φλυτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ
½ φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 αυγά , 3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός, 1-2 λεμόνια, αλάτι, πιπέρι, νερό.
Πλένετε το ρύζι σε τρυπητό κάτω από τη βρύση 5-6 φορές και το ρίχνετε σε λεκανίτσα μαζί με τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα δύο ασπράδια των αυγών, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνεται όλα τα υλικά καλά.
Βάζετε το βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει. Πλάθετε τον κιμά σε σχήμα στρογγυλό σε μέγεθος καρυδιού, και τα βάζετε σε κατσαρόλα σε σειρές. Όταν τελειώσουν τα σκεπάζετε με ζεστό νερό και τα βάζετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά έως ότου μείνουν με λίγο ζουμί. Χτυπάτε τότε τους 2 κρόκους, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και ζουμί από το φαγητό και περιχύνετε τα γιουβαρλάκια με τη σάλτσα. Σβήνετε το μάτι και συνεχίζετε το βράσιμο με τη θερμότητα που έχει ακόμα η εστία, κάνοντας έτσι οικονομία στο ρεύμα.
Ανακινείτε την κατσαρόλα να πάει η σάλτσα παντού και να δέσει.

Σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Καλή όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου