Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Κουνέλι Στιφάδο


Το κουνέλι είναι από τα πιο υγιεινά κρέατα, πλούσιο σε πρωτεΐνη με ελάχιστα λιπαρά.
Τρόποι για να το μαγειρέψετε υπάρχουν πολλοί, αλλά εγώ θα σας πω για την παραδοσιακή συνταγή στιφάδο.
Θα χρειαστείτε ένα κουνέλι περίπου δύο κιλά, κομμένο σε μερίδες, 1,5 κιλό κρεμμυδάκια ξερά μικρά (στο μέγεθος καρυδιού περίπου), 1 κουταλιά της σούπας πελτέ, 1 φλυτζάνι ξύδι, 3 φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, 1 φλυτζάνι λάδι.

Έχετε δύο επιλογές μαγειρέματος. Η μία είναι να περάσετε από το τηγάνι τα κομμάτια το κουνέλι και τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια να τα σβήσετε με το ξύδι και να τα βάλετε στην κατσαρόλα να βράσουν, ρίχνοντας τα υπόλοιπα υλικά. Η άλλη, πιο υγιεινή, είναι να βάλετε όλα τα υλικά σε γάστρα, να ρίξετε και το μισό φλυτζάνι λάδι, να τη σκεπάσετε και να τη βάλετε στο φούρνο στους 180ο βαθμούς για 1,5-2 ώρες, έως ότου μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του και ροδίσουν τα κρεμμυδάκια.
Μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό με πατάτες τηγανιτές και κόκκινο κρασί.

Την επόμενη φορά θα σας δώσω και μία διαφορετική συνταγή που δοκίμασα στο casino του Λουτρακίου, και είναι ιδανική για αυτούς που τους πέφτει βαρύ το στιφάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου