Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Περιοχές Ενδιαφέροντος Στον Άγιο Νικόλαο

Παρά το γεγονός ότι ο νομός Λασιθίου έχει το μικρότερο αριθμό κατοίκων συγκριτικά με τους άλλους τρεις νομούς της Κρήτης, έχει ως χαρακτηριστικό το ότι βρέχεται από τρία διαφορετικά πελάγη, το Κρητικό πέλαγος στο βορρά, το Λιβυκό στο νότο και, εκεί που διαφέρει συγκριτικά με τους άλλους νομούς, το Καρπάθιο στην ανατολή. Χαρακτηριστικά του αποτελούν οι κόλποι της Σητείας και του Μιραμπέλλου, στη δυτική πλευρά του οποίου βρίσκεται ο Άγιος Νικόλαος

Ο Άγιος Νικόλαος είναι η πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου και έχει χτιστεί στην περιοχή όπου στον τρίτο αιώνα π.Χ. βρισκόταν το επίνειο Λατώ η προς Καμάρα, το λιμάνι της αρχαίας πόλης Λατώ. Πρωτεύουσα του νομού, τότε δήμου, Λασιθίου έγινε το 1904, όταν η έδρα του δήμου μεταφέρθηκε εκεί από τη Νεάπολη. Εντός της πόλης βρίσκεται η λιμνοθάλασσα Βουλισμένη, την οποία οι ντόπιοι αποκαλούν λίμνη, η οποία και συνδέθηκε με το λιμάνι της πόλης το 1870.



Λίμνη Βουλισμένη, Άγιος Νικόλαος Κρήτη

Κοντά στην πόλη υπάρχουν αρκετές παραλίες, με χαρακτηριστικές την Κιτροπλατεία, όπου εκεί προσάραζαν καΐκια με εμπορεύματα όταν ακόμη δεν υπήρχε λιμάνι στον Άγιο Νικόλαο, την παραλία Άμμου η οποία βρίσκεται δίπλα στη μαρίνα της πόλης, ο Γαργαδόρος, μια σχετικά ήσυχη παραλία, και ο Αλμυρός, οι φυσικές εκβολές του ομώνυμου ποταμού. Με τόσες παραλίες προς επιλογή, είναι αναμενόμενο πως μεγάλο μέρος τουριστών επιλέγει να διαμείνει σε ξενοδοχεια αγιοσ νικολαος.

Από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου επίσης γίνονται και δρομολόγια προς την ιστορικού ενδιαφέροντος Σπιναλόγκα, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί ως χώρος υποδοχής λεπρών και πλέον έχει αρχαιολογική σημασία. Ξεκινώντας από την πόλη, οι τουρίστες από τα ξενοδοχεια αγιοσ νικολαος μπορούν να επιβιβαστούν σε βάρκα ώστε να περιηγηθούν στο νησί υπό την καθοδήγηση ξεναγών.

Πηγή Εικόνας: https://www.flickr.com/photos/exfordy/4607154432


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου