Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Κουνέλι λεμονάτο


Όπως σας είχα υποσχεθεί, σας δίνω την εναλλακτική συνταγή για κουνέλι, για όσους δεν τρώνε το στιφάδο. 
Όπως σας έχω πει, την βρήκα στο casino που είχα πάει με φίλους, και μου άρεσε πολύ.
Θα χρειαστείτε ένα κουνέλι 1,5-2 κιλά κομμένο σε μερίδες, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, λίγο δεντρολίβανο, 1 ποτηράκι λευκό κρασί, λάδι, δύο λεμόνια μεγάλα, αλάτι πιπέρι.
Τσιγαρίζετε  τα κομμάτια το κουνέλι με λάδι στην κατσαρόλα μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια ρίχνετε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να μαραθεί και αυτό.

Τα σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το δεντρολίβανο (ένα κλωναράκι), αλάτι πιπέρι και λίγο λάδι ακόμα.
Ρίχνετε ζεστό νερό να είναι σκεπασμένα τα κομμάτια του κουνελιού. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει και να μείνει με το λάδι του. 
10 λεπτά πριν το σβήσετε ρίχνετε και το χυμό από τα 2 λεμόνια και συνεχίζετε το βράσιμο.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι σπυρωτό.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου