Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Μπριζόλες με μανιτάρια και γιαούρτι


Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντoς αποφάσισα σήμερα να εκτελέσω μια συνταγή η οποία είναι αρκετά απλή και γρήγορη, Ελπίζω βέβαια να μην την εκτελέσω κανονικά.

Ας περάσουμε όμως στη συνταγή μπριζόλες με μανιτάρια και γιαούρτι:
  
Υλικά για 6 άτομα

6 μπριζόλες μοσχαρίσιες

1 μικρό κουτί μανιτάρια

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

1 λεμόνι (το χυμό του)

½ κουτ. της σούπας κορν φλάουερ

1 ποτήρι κρασί άσπρο αρετσίνωτο

5 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τηγανίζετε με το βούτυρο τις μπριζόλες και τις βάζετε σε μια πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, τα σοτάρετε και τα σβήνετε με το χυμό του λεμονιού.

Προσθέτετε τη μουστάρδα. Διαλύετε το αλεύρι με το κρασί και το ρίχνετε στο τηγάνι, ενώ εξακολουθείτε να ανακατεύετε μ΄ ένα ξύλινο κουτάλι.

Βάζετε αλάτι, πιπέρι, το γιαούρτι κι ενώ ανακατεύετε ακόμα, για να γίνει η σάλτσα, βάζετε τις μπριζόλες για να πάρουν μαζί με τη σάλτσα 1-2 βράσεις.

Το φαγητό υποθετικά είναι έτοιμο. Τώρα βέβαια εάν κάτι πήγε στραβά η λύση είναι online delivery!!!

Εάν τα καταφέρατε, καλή σας όρεξη!!!









Υλικά για 6 άτομα
6 μπριζόλες μοσχαρίσιες
1 μικρό κουτί μανιτάρια
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 λεμόνι (το χυμό του)
½ κουτ. της σούπας κορν φλάουερ
1 ποτήρι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τηγανίζετε με το βούτυρο τις μπριζόλες και τις βάζετε σε μια πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, τα σοτάρετε και τα σβήνετε με το χυμό του λεμονιού.
Προσθέτετε τη μουστάρδα. Διαλύετε το αλεύρι με το κρασί και το ρίχνετε στο τηγάνι, ενώ εξακολουθείτε να ανακατεύετε μ΄ ένα ξύλινο κουτάλι.
Βάζετε αλάτι, πιπέρι, το γιαούρτι κι ενώ ανακατεύετε ακόμα, για να γίνει η σάλτσα, βάζετε τις μπριζόλες για να πάρουν μαζί με τη σάλτσα 1-2 βράσεις.
Σερβίρονται με πατάτες πουρέ.
- See more at: http://www.i-live.gr/syntagi-mprizoles-manitaria-giaourti/#sthash.pqKyD7XR.dpuf
Υλικά για 6 άτομα
6 μπριζόλες μοσχαρίσιες
1 μικρό κουτί μανιτάρια
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 λεμόνι (το χυμό του)
½ κουτ. της σούπας κορν φλάουερ
1 ποτήρι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τηγανίζετε με το βούτυρο τις μπριζόλες και τις βάζετε σε μια πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, τα σοτάρετε και τα σβήνετε με το χυμό του λεμονιού.
Προσθέτετε τη μουστάρδα. Διαλύετε το αλεύρι με το κρασί και το ρίχνετε στο τηγάνι, ενώ εξακολουθείτε να ανακατεύετε μ΄ ένα ξύλινο κουτάλι.
Βάζετε αλάτι, πιπέρι, το γιαούρτι κι ενώ ανακατεύετε ακόμα, για να γίνει η σάλτσα, βάζετε τις μπριζόλες για να πάρουν μαζί με τη σάλτσα 1-2 βράσεις.
Σερβίρονται με πατάτες πουρέ.
- See more at: http://www.i-live.gr/syntagi-mprizoles-manitaria-giaourti/#sthash.pqKyD7XR.dpuf
Υλικά για 6 άτομα
6 μπριζόλες μοσχαρίσιες
1 μικρό κουτί μανιτάρια
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 λεμόνι (το χυμό του)
½ κουτ. της σούπας κορν φλάουερ
1 ποτήρι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τηγανίζετε με το βούτυρο τις μπριζόλες και τις βάζετε σε μια πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, τα σοτάρετε και τα σβήνετε με το χυμό του λεμονιού.
Προσθέτετε τη μουστάρδα. Διαλύετε το αλεύρι με το κρασί και το ρίχνετε στο τηγάνι, ενώ εξακολουθείτε να ανακατεύετε μ΄ ένα ξύλινο κουτάλι.
Βάζετε αλάτι, πιπέρι, το γιαούρτι κι ενώ ανακατεύετε ακόμα, για να γίνει η σάλτσα, βάζετε τις μπριζόλες για να πάρουν μαζί με τη σάλτσα 1-2 βράσεις.
Σερβίρονται με πατάτες πουρέ.
- See more at: http://www.i-live.gr/syntagi-mprizoles-manitaria-giaourti/#sthash.pqKyD7XR.dpuf
Υλικά για 6 άτομα
6 μπριζόλες μοσχαρίσιες
1 μικρό κουτί μανιτάρια
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 λεμόνι (το χυμό του)
½ κουτ. της σούπας κορν φλάουερ
1 ποτήρι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τηγανίζετε με το βούτυρο τις μπριζόλες και τις βάζετε σε μια πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, τα σοτάρετε και τα σβήνετε με το χυμό του λεμονιού.
Προσθέτετε τη μουστάρδα. Διαλύετε το αλεύρι με το κρασί και το ρίχνετε στο τηγάνι, ενώ εξακολουθείτε να ανακατεύετε μ΄ ένα ξύλινο κουτάλι.
Βάζετε αλάτι, πιπέρι, το γιαούρτι κι ενώ ανακατεύετε ακόμα, για να γίνει η σάλτσα, βάζετε τις μπριζόλες για να πάρουν μαζί με τη σάλτσα 1-2 βράσεις.
Σερβίρονται με πατάτες πουρέ.
- See more at: http://www.i-live.gr/syntagi-mprizoles-manitaria-giaourti/#sthash.pqKyD7XR.dpuf
Υλικά για 6 άτομα
6 μπριζόλες μοσχαρίσιες
1 μικρό κουτί μανιτάρια
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 λεμόνι (το χυμό του)
½ κουτ. της σούπας κορν φλάουερ
1 ποτήρι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τηγανίζετε με το βούτυρο τις μπριζόλες και τις βάζετε σε μια πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, τα σοτάρετε και τα σβήνετε με το χυμό του λεμονιού.
Προσθέτετε τη μουστάρδα. Διαλύετε το αλεύρι με το κρασί και το ρίχνετε στο τηγάνι, ενώ εξακολουθείτε να ανακατεύετε μ΄ ένα ξύλινο κουτάλι.
Βάζετε αλάτι, πιπέρι, το γιαούρτι κι ενώ ανακατεύετε ακόμα, για να γίνει η σάλτσα, βάζετε τις μπριζόλες για να πάρουν μαζί με τη σάλτσα 1-2 βράσεις.
Σερβίρονται με πατάτες πουρέ.
- See more at: http://www.i-live.gr/syntagi-mprizoles-manitaria-giaourti/#sthash.pqKyD7XR.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου